REPARATIE- EN REGULATIEWERK AAN PIANO'S EN VLEUGELS


Ieder instrument is aan slijtage onderhevig. Asjes (verkerningen) lopen te licht of kunnen vast gaan lopen, vilt slijt of raakt ingeslagen, stempennen kunnen te licht gaan lopen en snaren kunnen breken. Ivoren toetsen en koperen onderdelen worden in de loop der tijd dof. In iedere piano of vleugel verzameld zich stof en een schoonmaakbeurt is dus vaak niet overbodig.

Een instrument wordt op verzoek van de ‘pianist’ volledig afgeregeld. Hierbij worden alle bewegende mechaniek-onderdelen juist ingesteld. Speling (lucht) wordt uit de toetsen geschroefd, hamers worden recht voor de snaren gezet, dempers worden op de juiste wijze afgeregeld enz...

Steeds vaker houdt ik me met de toonkleur van een piano of vleugel bezig. Het intoneren of vervangen van hamerkoppen voor een zachtere, warmere of juist fellere soort kan heel aantrekkelijk zijn voor iemand met muzikale wensen.

Ik doe deze werkzaamheden bij de klant thuis of in mijn werkplaats (afhankelijk van de aard van de activiteiten).


ADVIES BIJ AANSCHAF VAN EEN PIANO OF VLEUGEL
Ik geef advies en ga, tegen een redelijke vergoeding, desgewenst mee. Bezoek ook eens de website www.tipbook.com.


VERKOOP VAN ACCESSOIRES
Ik verkoop allerlei accessoires die zijdelings met het musiceren te maken hebben zoals: hygrometers, hydroceel-units, pianolampjes, metronomes, soccles en componistenbeeldjes (ook heel nuttig).


 


  stemmen

  reparatie

  veelgestelde vragen

  over mijzelf

  tarieven

  contact


  home

   Tonny van Leeuwenlaan 39  |  9731 KH Groningen  |  telefoon 050 3144170  |  post@xanderniezing.nl